Gezonde voeding en beweging

Verse natuurlijke voeding

Pedagogische aandacht is goed, maar je kind moet zich ook lichamelijk goed ontwikkelen. Het is dus belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen! Daarom zorgen we dat je kind veel verse voeding krijgt zoals vezels, groente en fruit. We zijn goed op de hoogte van de meest recente onderzoeken over gezonde voeding en hebben op basis hiervan een eigen filosofie en werkwijze ontwikkeld.


 

Warme lunch

Kinderen vanaf 9 maanden krijgen bij ons op de vestigingen een warme en dagverse lunch, bereid door Moekes Maaltijd met 97% aan biologische ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Veel kinderen zijn ‘s avonds moe, waardoor ze minder zin hebben om warm te eten. Met Moekes Maaltijd missen ze geen belangrijke voedingsmiddelen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes ontdekken ze nieuwe smaken en texturen. Vaak steken ze elkaar aan en proberen ze bij ons dingen uit die ze thuis niet willen proeven!
Een ander voordeel is dat je 's avonds niet gehaast hoeft te koken, waardoor je langer van je kind kunt genieten.
Moekes maaltijden zijn bereid met verse, 97% biologische en veelal lokale producten. Het zijn gerechten speciaal voor kinderen, dus niet te veel specerijen, geen synthetische e-nummers en weinig tot geen zout.

Buitenspelen en bewegen in de natuur

Beweging is heel belangrijk voor een goede lichamelijke ontwikkeling. Daarom gaan we zo vaak als het kan naar buiten om te spelen. Al onze vestigingen hebben één of
meerdere grote tuinen. Daar kan je kind zijn of haar energie kwijt. Er is volop ruimte om te voetballen, te rennen en te spelen. En er zijn veel natuurlijke speelmaterialen die je kind uitdagen om een avontuurlijk spel te spelen of zijn fantasie de vrije loop te laten. Denk aan waterbanen, boomhutten en klimtoestellen. Verrassend leuk én veilig.

Ook organiseren we regelmatig uitstapjes om kinderen nieuwe indrukken op te laten doen. Bijvoorbeeld naar de kaasmakerij, de brandweer of het bos.