Onze kwaliteit zit in onze mensen

Omdat we weten hoe belangrijk de rol van volwassenen is bij de ontwikkeling van een kind, zijn we zeer zorgvuldig in de keuze van onze mensen. De beste pedagogische medewerkers werven we aan de hand van een gedegen selectieproces. Als het CV met motivatiebrief onze interesse heeft, volgen minimaal 2 gespreksrondes. Vervolgens vragen we hen om een uitgebreide persoonlijke vragenlijst in te vullen,
een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren en 2 referenties op te geven. Onze aspirant-Nannies lopen vervolgens eerst een dag op proef mee voor ze een contract tekenen met proeftijd. Nannies die voor CompaNanny Thuis gaan werken, voeren daarnaast uiteraard nog een sollicitatiegesprek met de ouders.

Ondersteuning van een vast groot team

Al onze Nannies krijgen ondersteuning van een vast team. Op elke vestiging staan de volgende professionals voor hen én ook voor jou klaar:
 
  • Vestigingsmanager
  • Adjunct Vestigingsmanager
  • Groepsteamleidsters
  • Pedagogisch Coach
  • Huishoudelijk Medewerkster
​Een frisse club enthousiaste mensen met passie voor hun werk. Ook de Nannies Thuis hebben een vast team waar ze op kunnen rekenen. Een Family Consultant, een Pedagogisch Coach en collega Nannies staan altijd klaar om hen te ondersteunen. Waar of wanneer dan ook.

Veelvuldige opvoedkundige trainingen

Bij CompaNanny werken we volgens een goed doordachte en inspirerende pedagogische filosofie. Daarnaast houden we ons aan strenge protocollen. Onze Nannies krijgen gemiddeld 33 uur per jaar aan externe gespecialiseerde trainingen in ‘opvoedkunde’, via bijvoorbeeld How2Talk2Kids, de Pikler stichting, maar ook het Rode Kruis voor EHBO. Zo blijven ze altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van pedagogiek en verzorging van kinderen.