Wat is kinderopvangtoeslag?

Indien je van plan bent gebruik te maken van onze kinderdagopvang of naschoolse opvang kun je bij de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Kinderopvangtoeslag bestaat uit een overheidsbijdrage die wordt bepaald door je
gezamenlijk bruto verzamelinkomen en het aantal kinderen binnen het gezin dat opvang geniet. Daarnaast is deze bijdrage afhankelijk van de kosten van de kinderdagopvang of naschoolse opvang en het aantal uren dat je als ouders/verzorgers werkt.

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

Voorwaarden voor het recht op kinderopvangtoeslag zijn:
• De inwonende kinderen staan ingeschreven op je woonadres.
• Jij als ouder of je toeslagpartner betaalt de kosten voor kinderopvang.
• Jullie werken beiden of krijgen van de gemeente of UWV een bijdrage op grond van  de Wet Kinderopvang.

Of je recht hebt op kinderopvangtoeslag en hoeveel kun je bekijken op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen.

 

Waarom heeft CompaNanny het BSN van mijn kind en mij nodig?

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk bevoegd, zelfs verplicht om het Burgerservicenummer (BSN) van ouders of verzorgers en dat van hun kind te hebben. Het BSN is o.a. nodig voor de jaarlijkse aanlevering van de opvanggegevens aan de Belastingdienst (jaaropgaven). Zonder jullie BSN registreert de Belastingdienst de opvanggegevens niet. Dit kan er bij controle door de Belastingdienst voor zorgen dat de Belastingdienst je kinderopvangtoeslag terugeist.
 
 

Hoe kan ik berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag ik krijg?

Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kun je een proefberekening van de kinderopvangtoeslag voor jouw specifieke situatie maken.

Hoe kan ik mijn kinderopvangtoeslag rechtstreeks over laten maken naar CompaNanny?

Je kunt via de website www.toeslagen.nl doorgeven dat de Belastingdienst je kinderopvangtoeslag rechtstreeks mag overmaken naar CompaNanny. Via www.toeslagen.nl log je in met je DigiD. Onder het kopje wijzigingen doorgeven – kinderen, staat de optie: ik wil de kinderopvangtoeslag aan de kinderopvang laten uitbetalen.Hiervoor heb je het LRK-nummer van de betreffende vestiging nodig. Deze kun je onder andere vinden op onze website op de vestigingspagina en in je contract. Wanneer je deze doorgeeft aan de Belastingdienst zal het 6-8 weken duren voordat deze wijziging ingaat. Houdt er rekening mee dat het in deze periode mogelijk is dat wij nog het volledige factuurbedrag incasseren. Vanaf het moment dat de eerste toeslag bij ons binnen is zullen wij het verrekenen met je factuurbedrag.


 
    020-4170117         info@compananny.nl