Een tweede huis

Om iedereen zich meteen thuis te laten voelen, zijn onze vestigingen huiselijk en warm ingericht. In de slaapkamer krijgt je kind zijn eigen vertrouwde bedje en onze groepen zijn ruim opgezet met verschillende leuke speelhoeken. Om de kinderen niet te overprikkelen houden we de groepen gezellig maar rustig, zonder drukke kleuren en met veel hout en natuurlijke materialen. Op de groepen proberen we voor alle leeftijden een veilige omgeving te creëren met uitdagend speelmateriaal. Zo hebben we op de babygroepen bijvoorbeeld een grondbox om ook de allerkleinsten bewegingsruimte te geven en er is een craddle zodat zij in de nabijheid van de Nannies kunnen slapen.

Een veilige omgeving

Iedere groep heeft een eigen pantry met keukenblok en verschoongedeelte. Hierdoor kan de Nanny op de groep blijven en overzicht houden als zij voeding voorbereid of een baby verschoont. Voor de veiligheid zijn alle groepen met elkaar verbonden door glazen deuren, hierdoor kunnen we het 4-ogen principe hanteren. De tuinen van CompaNanny zijn omheind en verdeeld in een aparte baby-, peuter- en BSO tuin. Voor alle leeftijden zijn er avontuurlijke, maar veilige speeltoestellen en spelmaterialen aanwezig. En er is een toegangscontrolesysteem, zodat we weten wie in huis is. Als ouder krijg je een speciaal pasje waarmee je binnen kunt komen.

​Beleid en protocollen voor veiligheid & gezondheid

CompaNanny vindt veiligheid en gezondheid binnen het kinderdagverblijf zeer belangrijk. Daarom hebben we een uitgebreid beleid ten aanzien van veiligheid & gezondheid. Er zijn protocollen voor veilig slapen, eten, buitenspelen, op uitstapje gaan, etc. Tijdens team overleggen bespreken we eventuele risico’s en stellen we een plan van aanpak op om risico’s zoveel mogelijk te beperken. Kwaliteit van kinderopvang wordt behalve door pedagogiek, ook bepaald door bijvoorbeeld veiligheid, hygiëne en het handelen van de Nannies. De eisen omtrent kwaliteit zijn vastgelegd in de Wet kinderopvang. Elk jaar komt een inspecteur van de GGD om toezicht te houden over het gevoerde beleid. De laatste inspectierapporten staan op de praktische informatie pagina van iedere vestiging.
    020-4170117         info@compananny.nl